• امروز : پنجشنبه, ۱۲ شهریور , ۱۴۰۵
  • برابر با : Thursday - 3 September - 2026
اخبار امروز : 23
0

هدف طرح مقابله با نفوذ صیانت از مردم است؛ شناسایی تعاملات خارجی مشکوک

  • کد خبر : 53951
  • ۱۲ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۹
هدف طرح مقابله با نفوذ صیانت از مردم است؛ شناسایی تعاملات خارجی مشکوک

عباس گلرو، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی، در اظهار کردگو با خبرنگار بالاسری، در مورد طرح مقابله با نفوذ بیگانگان اظهار کرد: این طرح ماه‌ها در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور مقامات ارشد دستگاه‌های ذی‌ربط و متخصصان و معاونت قوانین مجلس بحث و بررسی شده و نظرات متعدد و […]

عباس گلرو، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی، در اظهار کردگو با خبرنگار بالاسری، در مورد طرح مقابله با نفوذ بیگانگان اظهار کرد: این طرح ماه‌ها در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور مقامات ارشد دستگاه‌های ذی‌ربط و متخصصان و معاونت قوانین مجلس بحث و بررسی شده و نظرات متعدد و متفاوت در اینجا اخذ و اعمال شده است.

وی اضافه کرد: بسیاری از سرزمینهای پیشرفته دنیا، از جمله سرزمینهای اروپایی، چنین قوانینی را دارند و آن را اعمال می‌کنند.

گلرو با بیان اینکه در سرزمینمان در حوزه صیانت از شهروندان ایرانی در تعاملات خارجی با کارگزاران خارجی، اعم از حقیقی و حقوقی، یک‌سری قوانین وجود دارد، اظهار کرد: البته این قوانین و مقررات به صورت جامع و به شکلی که در این طرح آماده شده، وجود ندارد.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی پیگیری کرد: به عنوان مثال، یکی از مواردی که در این طرح پیش‌بینی شده و ما به شکل رسمی و به گونه‌ای که شهروندان از آن اطلاع داشته باشند، نداریم، ایجاد سبا این حالنه برخط ثبت، مدیریت و نظارت بر ارتباطات خارجی است که هم‌اکنون در این طرح پیش‌بینی شده است.

وی تشریح کرد: پیش از این، شهروندان اطلاع نداشتند که اگر وارد همکاری، تعامل یا مراودات خارجی می‌شوند، ممکن است با آسیب‌هایی مواجه شوند. در برخی موارد، پس از اتفاق افتادن مسائل و چالش‌هایی که افراد گرفتار آن می‌شدند، دستگاه‌های ذی‌ربط موضوع را بررسی و اطلاع‌رسانی می‌کردند.

ایجاد سبا این حالنه برخط ثبت و نظارت بر ارتباطات خارجی

گلرو در مورد سازوکار سبا این حالنه پیش‌بینی‌شده در این طرح، اظهار کرد: در این سبا این حالنه که وزارت سرزمین مکلف به ایجاد آن با همکاری و نظارت دستگاه‌های ذی‌ربط می‌شود، افرادی که می‌خواهند با کارگزاران خارجی، اعم از حقیقی و حقوقی همکاری کنند، اعم از مراودات علمی، پزشکی، فرهنگی و حوزه‌های مختلف، به صورت ثبت‌محور وارد سبا این حالنه می‌شوند و سرفصل همکاری خود را ثبت می‌کنند.

وی اضافه کرد: پس از ثبت، دستگاه‌های ذی‌ربط طی یک هفته موضوع را بررسی می‌کنند. اگر پاسخی داده نشد، یعنی آن شخص می‌تواند همکاری خود را انجام دهد. اگر احیاناً مواردی وجود داشته باشد که قابل بررسی یا مشکوک باشد، دستگاه‌ها به شخص ذی‌نفع که همکاری خود و سرفصل همکاری‌اش با کارگزار خارجی را ثبت کرده است، اطلاع‌رسانی می‌کنند.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نتیجه تصویب چنین طرحی و ایجاد چنین سبا این حالنه برخطی این است که شهروندان در برابر هرگونه نفوذ بیگانگان صیانت می‌شوند.

هدف ما صیانت از شهروندان در برابر آسیب‌های ناشی از نفوذ است

گلرو با اشاره به افرادی که در سرزمین گرفتار چنین فرپیش روایی شده‌اند، اظهار کرد: بسیاری از عزیزانی که در سرزمین ما بودند، متأسفانه اسیر چنین فرپیش روایی شدند، چراکه اطلاع نداشتند و بعداً مشخص شده است شبکه‌ای که با آن ارتباط داشته‌اند، قصد آسیب به امنیت ملی و منافع ملی ما را داشته است. خود این افراد نیز اظهار پشیمانی کرده و اظهار کرده‌اند که از موضوع اطلاع نداشتند.

وی پیگیری کرد: از این رو، اطلاع‌رسانی به شهروندان و اطلاع‌رسانی به‌موقع در مورد هرگونه تعاملات خارجی مشکوکی که دارند، اهمیت دارد. البته هرگونه فعالیت روزمره و امور عادی مشمول ثبت در این سبا این حالنه نمی‌شود و افراد می‌توانند امور خود را انجام دهند.

گلرو خاطرنشان کرد: با این حال وقتی فردی می‌خواهد در چارچوب‌های مختلف که در این طرح نیز فعالیت‌های مشمول قانون در بندهای مختلف ذکر شده است، همکاری یا تعامل خارجی داشته باشد، باید آن را ثبت کند تا دستگاه‌های ذی‌ربط اطلاع داشته باشند.

قصدی برای محدود کردن فعالیت شهروندان نداریم

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دستگاه‌های ذی‌ربط هیچ‌گونه قصدی برای محدود کردن فعالیت‌ها ندارند و ممکن است همان روال قبلی ادامه پیدا کند، منتها این موضوع ثبت می‌شود تا اگر ضرورت داشته باشد، به موقع به فرد اطلاع‌رسانی شود.

وی اضافه کرد: در واقع، کسانی که دلسوز شهروندی هستند که در حال انجام مراوده خارجی است، می‌خواهند او دچار آسیب نشود، از این رو اگر ضرورت داشته باشد، به موقع به او اطلاع‌رسانی می‌کنند که مراقب باشد.

گلرو اظهار کرد: از این رو، صیانت و حمایت، اصلی‌ترین روح این قانون است و ابزار اجرایی آن نیز همان سبا این حالنه برخطی است که تشریح کردم. هدف، هیچ‌گونه محدودیت در فعالیت‌ها و مراودات شهروندان ایرانی با کارگزاران خارجی نیست، بلکه هدف این است که به این عزیزان کمک شود.

سطح‌بندی سرزمینها در طرح پیش‌بینی شده است

وی با اشاره به سطح‌بندی سرزمینها در این طرح اظهار کرد: دولت‌ها سطح‌بندی شده‌اند؛ دولت‌های سطح یک، دو و سه، از دولت متخاصم تا دولت‌های عادی.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی پیگیری کرد: طبیعی است که هم‌اکنون در آمریکا هرگونه ارتباط شهروندان آمریکایی با حتی شهروندان ایرانی تبعاتی دارد و می‌تواند پیگرد قانونی داشته باشد. اف‌بی‌آی به راحتی از این مسائل نمی‌گذرد و روابط و ارتباطات خارجی‌هایی را که در آمریکا زندگی می‌کنند، شدیداً زیر نظر دارد و کنترل می‌کند.

گلرو اضافه کرد: از طرف دیگر، در فرانسه و سرزمینهای اروپایی نیز قوانینی وجود دارد که تقریباً مشابه همین قوانین است و هر شهروند خارجی که بخواهد با شهروندان آن سرزمین تعامل کند، باید اطلاع‌رسانی کند.

وی بیان کرد: به هر حال ممکن است پشت یک شبکه مراودات علمی، یک شبکه آدم‌ربایی وجود داشته باشد؛ ممکن است پشت آن جاسوسی و نفوذ باشد و ممکن است کلاهبرداری باشد.

با اطلاع‌رسانی، از شهروند ایرانی صیانت می‌شود

گلرو با اشاره به گسترده شدن شبکه‌های ارتباطی،‌ اظهار کرد: شهروند ایرانی وقتی اطلاع ندارد، ممکن است در معرض چنین آسیب‌هایی قرار گیرد. هم‌اکنون نیز به دلیل گستره شبکه‌های ارتباطی، به راحتی یک شبکه خارجی می‌تواند با یک شهروند ایرانی در دورترین نقطه و خارج از پایتخت ارتباط برقرار کند و این ارتباط می‌تواند در سراسر سرزمین شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: وقتی این اطلاع‌رسانی انجام شود و الزام ایجاد شود که شهروند ایرانی سرفصل فعالیت‌ها و ارتباطات خارجی خود را ثبت کند، از خودش صیانت می‌کند.

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: از این رو جای نگرانی در مورد طرح مقابله با نفوذ بیگانگان نیست و نقدهایی که به این طرح وارد می‌شود، به نظر من ناشی از عدم شناخت دقیق مفاد این طرح است. ما این طرح را تبیین خواهیم کرد تا این نگرانی‌ها برطرف شود.

منبع

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=53951
  • ارسال توسط :
  • 2 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای هدف طرح مقابله با نفوذ صیانت از مردم است؛ شناسایی تعاملات خارجی مشکوک بسته هستند
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.