• امروز : چهارشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 14 October - 2026
کل اخبار 6424

اطلاعیه ها

لوسادا: آمادگی بدنی بازیکنان افت فاحشی نسبت به جام‌جهانی داشت اهدای «خون خدا» به موزه عبدالعظیم حسنی(ع)؛ روایت عاشورا در چوب و هندسه عوارض مصرف ژلوفن بازگشت روسیه عیار کشتی را نشان می‌دهد/ در رده پایه دنبال نتیجه نباشیم این گوشت را جایگزین گوشت مرغ کنید عکس تیپ متفاوت سحر قریشی در فیلم کارگر ساده نیازمندیم دانلود آنتی ویروس نود ۳۲ – ESET NOD۳۲ Antivirus ۷.۰.۳۰۲ Final وزیر صمت: تعرفه واردات خودروهای برقی ۴ درصد است رئیس‌جمهور برزیل: اعتبار سازمان ملل هرگز تا این حد پایین نبوده است آغاز رزمایش ۴۰ هزار موتورسوار جان‌فدا در تهران اس ام اس روز دختر عکس/ خانواده محمدجواد ظریف اس ام اس های خیانت و تلخ قدردانی روحانی از دست اندرکاران برگزاری سالم و قانونمند انتخابات دختر مهناز افشار در آغوش مادرش حکم شرعی زدن سنج وطبل در مساجد!!! استقلال دو بازیکن جدید خود را می‌خواهد این خوراکی ها سفیدی مو را به دنبال دارند! پردازنده جدید و پرقدرت AMD Athlon X۴ ۸۸۰K بدرقه کاروان ایران به بازی‌های پاراآسیایی ناگویا اثر طنز کمال شرف درباره نقش پیمان دفاعی مکه در تحولات یمن!

♥2

پس از سیب‌زمینی، خرمای ایرانی هم خاک شد!

  • کد خبر : 24050
  • ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۷
پس از سیب‌زمینی، خرمای ایرانی هم خاک شد!

علی اصغر موسوی با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان نخلستان‌های خود را رها کرده‌اند، اظهارکرد: مشکلی که هم اکنون در صنعت خرما وجود دارد این است که حدود یک میلیون تن خرما در کشور تولید شده و روی دست تولیدکنندگان یا حتی واسطه‌هایی که آن را از نخل‌داران خریده‌اند، مانده است. وی افزود: در حال […]

علی اصغر موسوی با بیان اینکه بسیاری از تولیدکنندگان نخلستان‌های خود را رها کرده‌اند، اظهارکرد: مشکلی که هم اکنون در صنعت خرما وجود دارد این است که حدود یک میلیون تن خرما در کشور تولید شده و روی دست تولیدکنندگان یا حتی واسطه‌هایی که آن را از نخل‌داران خریده‌اند، مانده است.

وی افزود: در حال حاضر قیمت صادراتی خرما توجیه پذیر نیست و صادرات آن نیز به این دلیل بسیار کند و به اندازه ناچیزی انجام می‌شود چرا که قیمت صادراتی خرمای ایرانی ۱۵ تا ۲۰ سنت است در حالی که قیمت تمام شده آن برای تولیدکنندگان حدود یک تا ۱.۵ دلار است.

دبیر انجمن خرما ادامه داد: دولت گذشته با سوء مدیریت، بلایی بر سر بازار خرما آورد که قیمت این محصول در بازار جهانی شکست و دیگر برای تجار، صادرات خرما توجیه اقتصادی ندارد.

موسوی اعلام کرد: از سوی دیگر رقابت پذیری خرمای ایرانی در بازار جهانی از نظر اقتصادی امکان پذیر نیست چرا که رقبای ایران محصولشان را حدود یک تا ۱.۵ دلار به بازار عرضه می‌کنند. در حالی که خرمای ایرانی برای توجیه‌پذیری اقتصادی باید حدود ۳ دلار عرضه شود بنابراین باید این محصول به صورت فله‌ای صادر شود که قیمت آن بیش از ۱۵ تا ۲۰ سنت نیست و به همین دلیل صادرات هم تقریبا قطع شده است.

وی گفت: با سرانه مصرف حدود یک کیلوگرمی خرما در کشور، سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن خرما در کشور مصرف می‌شود و بقیه آن روی دست تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باقی می‌ماند و به همین دلیل هم محموله‌های بسیاری خرما از سوی سازمان تعاون روستایی در سال گذشته مدفون شد و امسال هم باادامه این وضعیت خرمای ایرانی خاک خواهد شد چرا که این محصول بسته به شرایط سردخانه‌ای از ۸ ماه تا نهایتا یکسال قابلیت نگه‌داری دارد.

دبیر انجمن خرما اظهارکرد: در میان کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده خرما، عربستان با سرانه مصرف ۷.۵ کیلوگرمی در صدر قرار دارد و در این بین کشورهایی مانند مصر به عنوان کشورهای متعادل حدود ۳ کیلوگرم سرانه مصرف خرما دارند که می‌توان این کشور را به عنوان میانگین مصرف خرما در جهان و در بین کشورهای خرماخیز معرفی کرد.

موسوی پیشنهاد کرد: برای اصلاح این وضعیت باید ستاد خرما احیاء شود و با تبلیغ مصرف خرما کاری کرد که تقاضای داخلی آن نیز افزایش یابد.

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=24050
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0