مجلس دولتساخته
|به گزارش بالاسری متن یادداشت محمدامین توکلیزاده با عنوان «مجلس دولتساخته» به شرح ذیل است:
رئیسجمهور در جمع برگزارکنندگان انتخابات بدون هیچ ملاحظهای از مجلس مطلوب دولت یاد کردند به این رفتار تعجببرانگیز، پیشبینیها در موردت تأثیرگذاری دولت در انتخابات عملاً واقع شد. پیش از رئیسجمهور چند استاندار نیز بهنفع یک جریان سیاسی بیانیه علیه شورای نگهبان صادر کردند و حتی از این تأسفبارتر استاندار خوزستان در رفتاری غیرقانونی انجام نظارت شورای نگهبان را برابر تقلب در انتخابات دانست؛ امری که انتظار میرفت با برخورد وزیر کشور مواجه شود، ولیکن با رفتار رئیسجمهور مهر تأیید هم خورد.
دولت تمام همت خود را برای تشکیل مجلس دولتی به میدان آورده وسعی دارد با اجرای نمایش گشایش اقتصادی و دادن وام خودرو و مسکن و کالا فضا را در افکار عمومی بهگونهای مهندسی نماید که در نهایت منجر به حذف منتقدین دولت شود پرچم نمایش گشایش را دیگر رئیسجمهور از دست آقای ظریف هم ربوده و شخصاً این پرده از نمایش را اجرا مینماید؛ تابه آنجا که کاری را که باید حداکثر معاون وزیر راه و ترابری انجام دهد خود رئیسجمهور انجام میدهد و شخص رئیسجمهور برای خرید هواپیما با یک کمپانی وارد معامله میشود.
گمان روحانی این است که دیگر زمانی ندارد و باید از برجام بهعنوان تنها وسیله دولت برای تشکیل مجلس دولتی استفاده کند، مجلس مطلوب روحانی مجلسی از جنس تأییدکنندگان مشی دولت است نه مجلسی برخاسته از گرایشهای متفاوت با دولت و از دل مردم.
مجلس مردمی که فریادگر مطالبات واقعی مردم باشد و کنترلکننده قدرت دولت، مطلوب روحانی نیست. شأن نظارتی مجلس دولت را آزار میدهد و بهدنبال نمایندگانی است که یا کاملاً همراه دولت باشند یا اینکه حداقل قابل تعامل باشند و اهل دادوستدهای سیاسی.
دولت بهدنبال حذف منتقدین خود در مجلس است، از نظر دولت هیچ منتقدی حق حضور در مجلس دولتساخته را ندارد؛ پروژه حذف منتقدین دولت از مدتها پیش با ترور آنها در افکار عمومی کلید خورد و پس از آن در هیاتهای اجرایی سعی کردند مانع ورود منتقدان دولت به مجلس شوند و حالا برای حذف منتقدین دولت سعی دارد با افراطی خواندن آنها و نزدیک شدن به جریان محافظهکار و تضعیفشده، منتقدان را از راهیابی به مجلس آینده محروم کند.
عدم نقدپذیری دولت روحیهای است که بنیان فلسفه نظری مجلس دولت ساخته را بنا مینهد، دولت صبرش در برابر نقد دولت بهحدی اندک است که حتی تحمل پذیرش بررسی قانونی بودجه را در مجلس فعلی ندارد و به طروق مختلف سعی دارد این امر را به آینده موکول نماید. مجلس دولتساخته بزرگترین آفتش تعطیلی نظارت بر قدرت بزرگی مثل دولت است، به این معنا که راه برای فساد و رانتخواری و تبعیض هموار خواهد شد و مانعی برای فسادهای سیستمی باقی نخواهد ماند، این یکی از خطرهای جدی مجلس دولتساخته است؛ مجلسی که فقط با حضور آگاهانه مردمی میتوان مانع شکلگیری آن شد.