• امروز : شنبه, ۲ آبان , ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 24 October - 2026
کل اخبار 6542

اطلاعیه ها

البرز در آستانه یک میزبانی آسیایی در کنگ‌فو فال روز ۲۷ دی ماه ۹۴ وداع با پیکر آیت‌الله شبیری زنجانی در قم آهنگ پیشواز – ———–> رابرت مایلز وشیدا(۲۵۰۰ ریال ۳۰ روز ) اعتراض فدراسیون بسکتبال به نحوه میزبانی مسابقات انتخابی جام جهانی کویت از حمله پهپادی و موشکی به کشورش خبر داد ابراز امیدواری زلنسکی برای پایان جنگ با روسیه پیش از زمستان زن و شوهری که ادعا می کنند حضرت مسیح و مریم مجدلیه هستند!! + عکس با این آموزش در منزل آناناس بکارید! آخرین وضعیت تکواندوکاران ایران در رنکینگ جهانی عکسهای احساسی در مورد عشق بین پدر و دختر سینما ملّت خانه چهل و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران شد جدیدترین وباحال ترین جوکهای تلگرام و سایرشبکه های اجتماعی برد تیم‌های جنوبی در شب تساوی گچساران خشم ترامپ از نرسیدن به جایزه صلح نوبل ۲۳ هزار فرد دارای معلولیت د قم زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند تصاویر دیدنی از طبیعت کشور هلند! تأکید وزیر اقتصاد بر تسریع در واگذاری اموال مازاد دولت اظهارت سرمربی پرسپولیس پس از تساوی مقابل خیبر بیوگرافی و عکس های مینا وحید ماجرای اشباح سرگردان در کیش

♥0

ممنوعیت برداشت زودهنگام پرتقال تامسون در مازندران

  • کد خبر : 59975
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۱
ممنوعیت برداشت زودهنگام پرتقال تامسون در مازندران

حسن رزاقی در اظهار کرد وگو با خبرنگار بالاسری با تأکید بر ضرورت رعایت زمان مناسب برداشت مرکبات اظهار کرد: ارقام زودرس نارنگی با توجه به رسیدن به مرحله مطلوب برداشت، قابلیت عرضه به بازار را دارند، با این حال برداشت پرتقال باید بر اساس شاخص‌های استاندارد رسیدگی و کیفیت میوه انجام شود. وی با […]

حسن رزاقی در اظهار کرد وگو با خبرنگار بالاسری با تأکید بر ضرورت رعایت زمان مناسب برداشت مرکبات اظهار کرد: ارقام زودرس نارنگی با توجه به رسیدن به مرحله مطلوب برداشت، قابلیت عرضه به بازار را دارند، با این حال برداشت پرتقال باید بر اساس شاخص‌های استاندارد رسیدگی و کیفیت میوه انجام شود.

وی با اشاره به مشاهده مواردی از برداشت زودهنگام پرتقال تامسون اضافه کرد: برخی دلالان با خرید محصول از باغداران پیش از رسیدن میوه به کیفیت مطلوب، زمینه ورود مرکبات نارس به بازار را فراهم می‌کنند که این روند به زیان باغدار، مصرف‌کننده و مجموعه زنجیره تولید و عرضه خواهد بود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نگرانی از وضعیت بازار گاهی باغداران را به فروش زودهنگام محصول سوق می‌دهد، پیگیری کرد: برخی باغداران برای جلوگیری از زیان بیشتر یا از دست دادن فرصت فروش، محصول خود را با قیمت‌هایی پایین‌تر از ارزش واقعی عرضه می‌کنند.

رزاقی تصریح کرد: پیامدهای برداشت زودهنگام به یک باغدار محدود نمی‌شود، بلکه عرضه میوه‌ای که هنوز به شاخص‌های لازم کیفی نرسیده است، اعتماد خریداران را کاهش می‌دهد و جایگاه مرکبات مازندران را در بازارهای هدف تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی با اشاره به شناخته‌شدن مازندران به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید مرکبات سرزمین، به‌ویژه پرتقال ساری، خاطرنشان کرد: حفظ این جایگاه به همکاری همه فعالان بخش تولید، خرید و عرضه نیاز دارد؛ چراکه عرضه محصول بی‌کیفیت در بازارهای خارج از استان و سرزمین می‌تواند به اعتبار برند مرکبات مازندران آسیب بزند و جبران این خسارت در کوتاه‌مدت دشوار خواهد بود.

توصیه به باغداران برای تعیین زمان برداشت

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران از باغداران خواست اجازه دهند پرتقال تامسون به شاخص‌های استاندارد برداشت برسد و تحت تأثیر نگرانی‌های مقطعی بازار، محصول را زودتر از موعد برداشت نکنند.

وی اضافه کرد: باغداران در صورت تردید در مورد زمان مناسب برداشت می‌توانند با متخصصان جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها مشورت کنند تا وضعیت رسیدگی میوه و شاخص‌های کیفی آن بررسی شود.

رزاقی نیز شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها در چارچوب ماده ۷۱ را از اقدبا این حالت مؤثر در سبا این حالندهی تولید و کاهش مشکلات بازار دانست و اظهار کرد: اجرای این برنامه‌ها می‌تواند امکان ردیابی بهتر محصول و مدیریت اصولی‌تر زنجیره تولید و عرضه را فراهم کند.

برداشت اصولی، راهکار کاهش ضایعات مرکبات

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر رعایت اصول فنی در برداشت، حمل‌ونقل و نگهداری مرکبات تصریح کرد و اظهار کرد: باغداران باید هنگام چیدن و جابه‌جایی میوه نهایت دقت را داشته باشند تا پوست محصول دچار خراشیدگی و آسیب نشود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران استفاده از دستکش مناسب و رعایت دقت در مراحل برداشت و جابه‌جایی را ضروری دانست و اضافه کرد: حتی خراش‌های کوچک روی پوست میوه می‌توانند زمینه رشد قارچ‌ها و عوامل خسارت‌زا را فراهم کنند و ماندگاری محصول را در زمان نگهداری کاهش دهند.

رزاقی با تأکید بر لزوم رعایت اصول بهداشتی در نگهداری محصول بیان کرد: میوه‌های خیس یا مرطوب و مرکبات جمع‌آوری‌شده از زیر درخت باید پیش از ورود به چرخه نگهداری به‌دقت بررسی شوند و الزبا این حالت فنی مربوط به نگهداری آن‌ها رعایت شود.

وی در پایان تصریح کرد: برداشت در زمان مناسب، رعایت استانداردهای کیفی و دقت در حمل‌ونقل و نگهداری مرکبات، علاوه بر حفظ منافع باغداران و کاهش ضایعات، در ارتقای کیفیت محصول و صیانت از اعتبار مرکبات مازندران در بازارهای داخلی و خارجی نقش مهمی دارد.

منبع

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=59975
  • ارسال توسط :
  • 3 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ممنوعیت برداشت زودهنگام پرتقال تامسون در مازندران بسته هستند
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.