• امروز : دوشنبه, ۶ مهر , ۱۴۰۵
  • برابر با : Monday - 28 September - 2026
اخبار امروز : 33
♥0

امیر سیاری: دشمن مردم ایران را در محاسباتش نادیده گرفت

  • کد خبر : 57863
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۱
امیر سیاری: دشمن مردم ایران را در محاسباتش نادیده گرفت

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری بالاسری، امیر حبیب‌الله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح در روز جاری دوشنبه 6 بالاسریماه در آیین تجلیل از خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ادای احترام به خانواده‌های آنان اظهار کرد: افتخار دارم در روز جاری در این […]

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری بالاسری، امیر حبیب‌الله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح در روز جاری دوشنبه 6 بالاسریماه در آیین تجلیل از خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و ادای احترام به خانواده‌های آنان اظهار کرد: افتخار دارم در روز جاری در این جلسه باشکوه در خدمت خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران باشم.

دریادار سیاری تصریح کرد: حقیقت این است که سخنان من در برابر آنچه خانواده‌های شهدا، همسران و فرزندان آنان در مورد ایثارگری و ازخودگذشتگی برای حفظ انقلاب، تمامیت ارضی سرزمین و ایجاد افتخار و سربلندی برای ملت ایران بیان می‌کنند، بسیار ناچیز است.

وی با تبریک هفته دفاع مقدس اضافه کرد: در روز جاری در ششمین روز هفته دفاع مقدس قرار داریم. دفاع مقدس متعلق به همه ملت ایران است؛ ملتی که با ایثار و ازخودگذشتگی توانست هشت سال دفاع مقدس را با سربلندی پشت سر بگذارد.

چه ارزش‌هایی بر هشت سال دفاع مقدس حاکم بود؟

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با تأکید بر ضرورت انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های جدید اظهار کرد: باید بررسی کنیم چه ارزش‌هایی بر هشت سال دفاع مقدس حاکم بود. شاید تعداد افرادی که در این جلسه آن مقطع زمانی را از نزدیک درک کرده‌اند اندک باشد، با این حال باید به آن دوران بازگردیم، روایت‌ها را بشنویم، اسناد را بخوانیم و تحقیق کنیم که چه ارزش‌هایی بر آن دوران حاکم بود.

دریادار سیاری پیگیری کرد: دشمن هدف‌گذاری کرده بود که یک‌روزه خرمشهر را تصرف کند، سه‌روزه جزیره آبادان را به اشغال درآورد و در روز هفتم جنگ به میدان آزادی تهران برسد و با اصحاب رسانه مصاحبه کند؛ با این حال چه عاملی موجب شد همان دشمن 34 روز پشت دژهای خرمشهر متوقف بماند؟

حضور اسرا از 27 سرزمین در دفاع مقدس هشت‌ساله

وی اضافه کرد: ارتش عراق کاملاً مسلح بود و پیشرفته‌ترین سلاح‌های جهان را در اختیار داشت. بیش از 450 فروند هواپیمای جنگی و 12 لشکر تجهیزشده و آماده در اختیار داشت، رزمایش و تمرین کرده بود، از اطلاعات کامل، امکانات گسترده و پشتیبانی مالی فراوان برخی سرزمینهای ناحیه برخوردار بود و حتی از نیروی انسانی سرزمینهای دیگر نیز استفاده می‌کرد.

رئیس ستاد ارتش با اشاره به گستردگی حمایت خارجی از رژیم بعث عراق اظهار کرد: زمانی که اسرا آزاد می‌شدند، در میان آنان افرادی از 27 سرزمین حضور داشتند. مجموعه‌ای از حمایت‌ها در اختیار دشمن قرار گرفته بود تا بتواند هدف‌گذاری خود برای تصرف یک‌روزه خرمشهر، سه‌روزه آبادان و رسیدن به تهران در روز هفتم را محقق کند.

دریادار سیاری با تشریح وضعیت ارتش جمهوری اسلامی ایران در آغاز جنگ تحمیلی اظهار کرد: در مقابل، ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از دو سال بود که رزمایش برگزار نکرده بود، توان سربازی آن حدود 50 درصد کاهش یافته و استعداد برخی یگان‌ها نیز کم شده بود. تعدادی از فرماندهان حضور نداشتند، رزمایش و تمرین کافی انجام نشده بود و آمادگی برخی تجهیزات نیز کاهش یافته بود. دشمن در مورد این وضعیت اطلاعات داشت و برآوردهای خود را بر همین مبنا انجام داده بود.

وی تصریح کرد: دشمن تصور می‌کرد بر اساس این برآوردها می‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند، با این حال یک مؤلفه اساسی را نمی‌شناخت؛ دشمن شناختی از شهروندان ایران، غیرت ایرانی، ایثار ایرانیان و روحیه زنان و مردان این سرزمین نداشت.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش اضافه کرد: دشمن تصور می‌کرد با ورود به مرزهای ایران، به‌ویژه در مناطق عرب‌نشین، مورد استقبال قرار خواهد گرفت، با این حال چنین اتفاقی رخ نداد. عرب ایرانی است، ترک ایرانی است، ترکمن ایرانی است و فارس ایرانی است؛ همه ایرانی هستند و ایران گلستان اقوام است.

وی پیگیری کرد: مردان ایستادگی کردند و زنان نیز به میدان آمدند. شیرزنان و مادران خوزستان حماسه آفریدند. من به دلیل حضور در صحنه به یاد دارم که زنان را به‌سختی از خرمشهر خارج کردیم؛ آنان حاضر نبودند شهر را ترک کنند و می‌خواستند بمانند و مقاومت کنند.

دریادار سیاری اظهار کرد: باید بررسی کنیم چه عاملی چنین مقاومت، ایثار و ازخودگذشتگی را ایجاد کرد که شهروندان سینه سپر کردند و به فرمان با این حالم خمینی(ره) برای حفظ تمامیت ارضی سرزمین ایستادند.

دفاع مقدس اجازه نداد هیچ بخشی از خاک ایران جدا شود

رئیس ستاد ارتش با اشاره به اهمیت حفظ تمامیت ارضی سرزمین اظهار داشت: ارزش‌هایی بر دوران دفاع مقدس حاکم بود که موجب شد سرزمین حفظ شود و در روز جاری افتخار آن برای ملت ایران باقی بماند.

وی با یادآوری سخنی از مرحوم امیر سلیمی، فرمانده اسبق ارتش، اظهار کرد: امیر سلیمی می‌اظهار کرد معلم جغرافیا در روز جاری هنگامی که در کلاس درس نقشه ایران را به دانش‌آموزان نشان می‌دهد، می‌تواند بگوید به سرزمین ما حمله کردند، با این حال ما مرزهای خود را حفظ کردیم. اگر بخشی از خاک سرزمین جدا شده بود، معلم جغرافیا در مقابل دانش‌آموزان شرمنده می‌شد.

دریادار سیاری پیگیری کرد: اگر حدود 250 سال پیشین را بررسی کنیم، در جنگ‌های مختلف بخش‌هایی از خاک ایران جدا شده است. مساحت ایران زمانی بیش از دو برابر مساحت کنونی بود، با این حال دفاع مقدس جنگی بود که در آن ایستادگی کردیم و تمامیت ارضی سرزمین را حفظ کردیم.

فرمان با این حالم برای شکست حصر آبادان چگونه عملی شد؟

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به سالروز شکست حصر آبادان اظهار کرد: پنجم بالاسریماه سال 1360 حصر آبادان شکسته شد. دشمن از سال 1359 حمله خود را شروع کرد و بخشی از خرمشهر را تصرف کرد، با این حال نتوانست جزیره آبادان را به اشغال درآورد و آبادان در محاصره قرار گرفت.

وی اضافه کرد: با این حالم خمینی(ره) در جمله‌ای کوتاه با این حال تعیین‌کننده فرمودند «حصر آبادان باید شکسته شود». برای تحقق این فرمان، طراحی و تلاش گسترده‌ای صورت گرفت و سرانجام در پنجم بالاسریماه سال 1360 با محوریت لشکر 77 پیروز خراسان، حصر آبادان شکسته شد.

دریادار سیاری تصریح کرد: باید بررسی کنیم چه ارزش‌هایی بر رزمندگان حاضر در عملیات شکست حصر آبادان حاکم بود و آنان چگونه دشمن را شکست دادند و آرزوهایش را بر باد دادند تا دیگر تصور نکند می‌تواند چنین اهدافی را علیه ایران محقق کند.

یاد فرماندهانی که پس از شکست حصر آبادان به شهادت رسیدندرئیس ستاد ارتش نیز با اشاره به هفتم بالاسریماه اظهار داشت: فردا هفتم بالاسریماه، سالروز شهادت شهیدان فلاحی، نامجو، کلاهدوز، فکوری و جهان‌آراست. این فرماندهان پس از پیروزی عملیات شکست حصر آبادان با هواپیما عازم تهران بودند که به شهادت رسیدند.

از دفاع مقدس هشت‌ساله تا جنگ تحمیلی 12روزه، جنگ تحمیلی رمضان و نبرد هرمز

دریادار سیاری در ادامه با اشاره به نبردهای سال‌های اخیر اظهار کرد: دفاع مقدس هشت‌ساله را پشت سر گذاشتیم و پس از آن نیز دفاع مقدس دیگری داشتیم که از 23 خرداد 1404 آغاز شد و به مدت 12 روز ادامه یافت و در آن جنگ نیز سرافراز شدیم.

وی اضافه کرد: پس از آن، «دفاع مقدس رمضان» را داشتیم که از 9 اسفند 1404 آغاز شد و تا بیستم فروردین 1405 ادامه یافت و پس از آن نیز «نبرد هرمز» را پشت سر گذاشتیم.

هدف دشمن در همه جنگ‌ها یکی بوده است

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه میان این جنگ‌ها شباهت‌هایی وجود دارد، اظهار کرد: اگر به این نبردها نگاه کنیم، وجوه مشترکی میان آنها مشاهده می‌شود. نخست اینکه هدف دشمن در همه این جنگ‌ها یکسان بوده است. در دوران دفاع مقدس، هدف شکست انقلاب و آسیب‌زدن به تمامیت ارضی سرزمین بود و در روز جاری نیز تلاش برای ایجاد فروپاشی و آسیب‌زدن به تمامیت ارضی ایران دنبال می‌شود. در جنگ رمضان نیز همین هدف وجود داشت.

دریادار سیاری اضافه کرد: دومین شباهت این است که هر سه جنگ نیابتی بودند؛ به این معنا که دست استکبار جهانی از آستین صدام و رژیم صهیونیستی علیه ایران بیرون آمد. سوم اینکه در همه این جنگ‌ها سرزمینهای مختلف به دشمن ما کمک کردند و چهارم اینکه در هیچ‌یک از این جنگ‌ها به نتیجه موردنظر خود دست نیافتند.

وی تصریح کرد: از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که از ابتدای انقلاب تهم‌اکنون، تلاش استکبار جهانی بر شکست انقلاب، ایجاد فروپاشی در سرزمین و آسیب‌زدن به تمامیت ارضی ایران متمرکز بوده است.

دشمن، ایران قوی نمی‌خواهد

رئیس ستاد ارتش پیگیری کرد: دشمن نمی‌خواهد ایران را قدرتمند ببیند؛ دشمن، ایران ضعیف و تجزیه‌شده می‌خواهد و منافع خود را در تحقق این هدف تعریف کرده است. به همین دلیل به‌طور مستمر ترفندهای مختلفی را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: از این رو؛ باید آگاه باشیم و بررسی کنیم در جنگ 12 روزه و جنگ رمضان چه ارزش‌هایی حاکم بود، شیوه جنگیدن چگونه بود و دشمنان چگونه به طرف مقابل کمک کردند و پول، تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی در اختیار آن قرار دادند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش اظهار کرد: اگر به سرزمینهای همسایه در حاشیه جنوبی خلیج فارس و مناطق پیرامون دریای خزر نگاه کنیم، مشخص می‌شود چه حمایت‌هایی صورت گرفته است. روشن است که آنان ایران قدرتمند را نمی‌خواهند. هنگامی که به برخی از این سرزمینها اظهار کرده می‌شود پایگاه دشمن در خاک شما قرار دارد و دشمن از این پایگاه به ایران حمله کرده است، درخواست می‌کنند که هدف قرار نگیرند؛ در حالی که امکانات خود را در اختیار دشمن قرار داده‌اند.

وی تصریح کرد: باید بررسی کنیم از دوران دفاع مقدس تهم‌اکنون چه ارزش‌هایی حاکم بوده که توانسته‌ایم سرزمین و انقلاب را حفظ کنیم و سربلند بمانیم.

تصور کردند با شهادت رهبر انقلاب می‌توانند ایران را دچار فروپاشی کنند

دریادار سیاری با اشاره به تحولات جنگ‌های اخیر اظهار داشت: در جنگ 12روزه تصور کردند می‌توانند به‌راحتی در سرزمین شورش ایجاد کنند و موجب فروپاشی شوند، با این حال به نتیجه نرسیدند. سپس تصور کردند اگر ستون خیمه را هدف قرار دهند، در جنگ رمضان به هدف خود خواهند رسید.

وی اضافه کرد: در 9 اسفند رهبر ما را به شهادت رساندند، با این حال آیا به هدف خود رسیدند؟ شهروندان ما انگیزه بیشتری پیدا کردند و خواستار انتقام شدند و از این مسئله به‌سادگی عبور نخواهند کرد.

چه ارزشی جوانان را برای دفاع از سرزمین به میدان آورد؟

رئیس ستاد ارتش در ادامه با اشاره به نقش عرصه فرهنگ در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس اظهار کرد: موضوع اصلی این جلسه، عرصه فرهنگ در دفاع مقدس است. باید پرسید چه کسی می‌تواند ارزش‌های هشت سال دفاع مقدس را به نسل فعلی منتقل کند و این ارزش‌ها در کجا ثبت و ضبط شده‌اند؟

دریادار سیاری اضافه کرد: چه عاملی باعث شد در هشت سال دفاع مقدس این تعداد جوان در میدان رزم حضور پیدا کنند، سینه سپر کنند، بجنگند و خون بدهند، با این حال تسلیم نشوند؟ چه ارزشی حاکم بود که حضور شهروندان در جبهه‌ها به اندازه‌ای گسترده شد که با این حالم خمینی(ره) حضور در جبهه را واجب کفایی عنوان کردند؟

وی پیگیری کرد: چه ارزشی حاکم بود که با این حالم(ره) فرمودند در روز جاری جبهه‌ها دانشگاه است؟ چه عاملی موجب شد استاد دانشگاه و دانشجو به جای حضور در کلاس درس، در جبهه حاضر شوند؟ اینها ارزش‌هایی است که باید در مورد آنها سخن اظهار کرده شود و به نسل در روز جاری انتقال یابد.

روزهایی که گلوله توپخانه جیره‌بندی شده بود

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: در آغاز جنگ، مدرن‌ترین سلاح‌ها را در اختیار داشتیم، با این حال در مقطعی زنجیره پشتیبانی و تدارکاتی آنها قطع شد و با کمبود قطعات مواجه شدیم.

وی اضافه کرد: در نیروی دریایی موشک‌های برتر ما به پایان رسید؛ در نیروی هوایی موشک فینیکس که برای نبرد هوا به هوا استفاده می‌شد، تمام شد؛ در حوزه ضدزره نیز موشک‌های تاو به پایان رسید و حتی با کمبود گلوله توپخانه مواجه شدیم.

دریادار سیاری پیگیری کرد: پیشکسوتان به‌خوبی به یاد دارند که گلوله توپخانه جیره‌بندی شده بود؛ به‌گونه‌ای که ممکن بود یک آتشبار توپخانه با پنج قبضه توپ در طول یک هفته تنها پنج گلوله در اختیار داشته باشد، در حالی که دشمن آتش سنگینی بر مواضع ما می‌ریخت.

از کمبود تجهیزات تا ساخت موشک، تانک، ناو و هواپیما

رئیس ستاد ارتش تصریح کرد: باید پرسید چه ارزشی حاکم بود که با وجود تمام این محدودیت‌ها، همه وارد میدان شدند؛ موشک ساختند، گلوله تولید کردند، تجهیزات ضدتانک ساختند، تانک و ناو ساختند و برای ساخت و پشتیبانی هواپیما تلاش کردند.

وی با اشاره به نقش خانواده‌های شهدا و ایثارگران اظهار کرد: همین نوع نگاهی که در روز جاری در خانواده‌های معظم شهدا وجود دارد، در آن دوران نیز حاکم بود. خانواده‌ها جوانان و همسران خود را تقدیم کردند، با این حال سربلند ماندند و افتخار کردند که خون داده‌اند تا وطن، انقلاب، شرف و ناموس این سرزمین باقی بماند.

اگر سربلندی می‌خواهیم باید راه شهدا را ادامه دهیم

دریادار سیاری تصریح کرد: اگر افتخار و سربلندی می‌خواهیم، باید راه سرخ شهدا را ادامه دهیم. کسانی که در عرصه فرهنگ برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس تلاش می‌کنند، مسئولیت بسیار مهمی برعهده دارند.

وی اضافه کرد: خواسته با این حالم این بود که فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعد منتقل شود. در روز جاری نوجوانان ما در مدارس باید بدانند در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب چه بر این سرزمین پیشین و چه فراز و نشیب‌هایی طی شده است تا به جایگاه در روز جاری برسیم.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش پیگیری کرد: حفظ سرزمین و امنیت آن به‌آسانی حاصل نشده است. دشمنان همواره درصدد برهم‌زدن امنیت ما بوده‌اند، با این حال به برکت خون شهدا نتوانسته‌اند به هدف خود دست پیدا کنند. اینها ارزش‌هایی است که عرصه فرهنگ می‌تواند به نسل‌های بعد منتقل کند.

همان‌گونه که حضرت زینب(س) پیام عاشورا را منتقل کرد

دریادار سیاری با اشاره به نقش روایتگری در ماندگاری ارزش‌ها اظهار کرد: هنگامی که در مورد انتقال ارزش‌های عاشورا سخن می‌گوییم، باید توجه داشته باشیم که حضرت زینب(س) پیام عاشورا را منتقل کرد و اگر این روایتگری نبود، واقعه کربلا در همان کربلا باقی می‌ماند.

وی تصریح کرد: اگر عرصه فرهنگ ما فعال باشد و بتواند ارزش‌های دفاع مقدس را به نوجوانان و جوانان در روز جاری منتقل کند، یکی از بزرگ‌ترین اقدبا این حالت را انجام داده است؛ زیرا جامعه در روز جاری به این موضوع نیاز دارد.

کتاب‌ها، بیان و انتقال فرهنگ دفاع مقدس ضعیف است

رئیس ستاد ارتش با انتقاد از وضعیت انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل جوان اظهار داشت: کتاب‌های ما در این زمینه ضعیف است، بیان ما ضعف دارد و در انتقال مفاهیم نیز با کاستی مواجه هستیم؛ به‌گونه‌ای که مشاهده می‌شود بخشی از نسل جوان اطلاعات چندانی در مورد دفاع مقدس ندارد.

وی اضافه کرد: انتقال این مفاهیم نباید تنها به هفته دفاع مقدس محدود شود. هویت ما در دفاع مقدس شکل گرفته است و نباید آن را فراموش کنیم.

دریادار سیاری اظهار کرد: درخواست من از فعالان عرصه فرهنگ، رسانه ملی و همه مجموعه‌های فرهنگی این است که با شیوه‌ها و ابزارهای مختلف برای انتقال این ارزش‌ها تلاش کنند و بدانند فعالیت فرهنگی در این عرصه کاری بسیار مقدس است.

یاد شهدا و ایثارگران نباید به مناسبت‌ها محدود شود

معاون هماهنگ‌کننده ارتش در پایان تصریح کرد: ارزش‌های حاکم بر عرصه‌های مختلف دفاع از سرزمین باید به نسل فعلی و نسل‌های پیش رو منتقل شود تا سربلندی سرزمین استمرار یابد.وی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که در این مراسم نیز اشاره شد، نباید تنها در مراسم‌ها و برنامه‌های مناسبتی به دفاع مقدس، شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان توجه شود؛ بلکه این ارزش‌ها باید همواره در جامعه زنده و جاری باشد و تحقق این هدف از وظایف مهم فعالان عرصه فرهنگ است.

/

منبع

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=57863
  • ارسال توسط :
  • 6 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای امیر سیاری: دشمن مردم ایران را در محاسباتش نادیده گرفت بسته هستند
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.