• امروز : شنبه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 7 November - 2026
کل اخبار 6612

اطلاعیه ها

دانلود کتاب روانشناسی شایعه اینفوگرافیک؛ توصیه‌هایی برای نخستین باران پاییزی در اهواز نادعلی: حمل‌ونقل عمومی در صدر برنامه تحول تهران قرار گرفت فال و طالع‌بینی اختصاصی دی ماه ۱۳۹۵ زیباترین جاذبه های گردشگری و توریستی کشور استرالیا عکس نوشته های الهام بخش و زیبا برای زندگی (۵۴) هشدار سفارت آمریکا در کشورهای منطقه به اتباع آمریکایی بیوگرافی وعکسهایی از سولماز غنی داروی درمان سرطان تولید شد ۱۰ هزار شغل در منطقه ویژه اقتصادی کاشان ایجاد می‌شود تعیین تکلیف ۳ هکتار زمین برای دپوی قطار شهری کرج ادعای جدید وزیر امور خارجه آمریکا درباره ایران تست ازدواج ویژه دختر و پسران مجرد میرزایی: جنگ امام حسین(ع) با یزید تقابل تحلیل درست و غلط از دین بود گزارش دیوان محاسبات از عدم اجرای کامل قانون در صیانت از منابع طبیعی اس ام اس های فراموشی روش پاک کردن فرش به انواع مختلف اطلاعاتی جامع درباره هایپوسپادیاس در نوزادان مدل های مبلمان حصیری حیاط خلوت، باغ و پاسیو ویلایی دانلود کتاب کشنده ترین بیماری ها و روش های پیشگیری از آن افراد شاد چگونه رفتار می کنند؟

♥2

ایران در گردش مالی گل محمدی سهم ناچیزی دارد

  • کد خبر : 56993
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۴۹
ایران در گردش مالی گل محمدی سهم ناچیزی دارد

به گزارش خبرنگار بالاسری، در روز جاری چهارشنبه اول بالاسری ۱۴۰۵ همایش گیاهان دارویی، زعفران و فرآورده‌های غذایی ایران در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برپا شد. پرویز خیرخواه از انجمن گل و گلاب ایران در این همایش، اظهار کرد: ارگانیک به معنی استفاده نکردن سموم و کود شیمیایی در محصولات کشاورزی است. […]

به گزارش خبرنگار بالاسری، در روز جاری چهارشنبه اول بالاسری ۱۴۰۵ همایش گیاهان دارویی، زعفران و فرآورده‌های غذایی ایران در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برپا شد.

پرویز خیرخواه از انجمن گل و گلاب ایران در این همایش، اظهار کرد: ارگانیک به معنی استفاده نکردن سموم و کود شیمیایی در محصولات کشاورزی است. مسیر پیچیده‌ای بوده با این حال در نهایت باعث ارزش اضافه کرده در محصولات می‌شود.

وی در ادامه به یک سری آمار اشاره کرد و یادآور شد: سطح زیر کشت گل محمدی در ایران ۶۰ هزار هکتار است که این عدد در ترکیه و بلغارستان ۵ هزار هکتار گزارش می‌شود. یعنی ایران ۱۲ برابر دو سرزمین دیگر سطح زیرکشت دارد.

وی اضافه کرد: یک درصد تولید در ایران مربوط به مبحث ارگانیک است در حالی که ترکیه و بلغارستان هر یک ۲۰ درصد بوده که ۲۰ برابر ایران می‌شود.

خیرخواه با بیان اینکه برداشت گل محمدی در ایران حدود ۶۰ هزار تن است، تصریح کرد: این عدد در ترکیه و بلغارستان ۲۰ هزار تن است. نیز مقدار برداشت در هر هکتار برای ایران ۱.۵ تا ۲ تن بوده و برای دو سرزمین دیگر حداقل ۴ تن گزارش می‌شود.

این عضو انجمن گل و گلاب با اشاره به گردش مالی این محصول در جهان، اظهار کرد: در ایران بهره‌وری در هر هکتار ۲ هزار دلار و برای ترکیه این عدد ۱۲ هزار دلار است.

چرایی از دست دادن بازار صادرات گل محمدی

خیرخواه با بیان اینکه در ایران گل محمدی تبدیل به گلاب می‌شود، اظهار کرد: ۹۰ درصد گلاب هم در داخل به مصرف می‌رسد و راهی به بازار جهانی ندارد در حالی که در سرزمینهای تولیدکننده گل محمدی ۲۵ درصد اسانس به اروپا صادر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه یکی از راه‌های نفوذ ایران به بازار جهانی، پیگیری کرد: در حال حاضر اسانس و محصولات ما در بازار جهانی جایگاهی ندارد چون نتوانستیم با استانداردهای جهانی و مؤلفه‌های آنها تولید و صادرات داشته باشیم.

وی اضافه کرد: دلیل این امر هم به مصرف کود شیمیایی و سموم برمی‌گردد.

وی با اشاره به موانع موجود در سرزمین، اضافه کرد: کشاورزی ایران خرد و کوچک است و هزینه تولید ارگانیک برای کشاورزان بالا بوده و ارزش اضافه کرده آن باعث نمی‌شود تا از این موضوع استقبال شود. ضمن اینکه هزینه صدور گواهینامه‌ها هزینه‌بر است.

خیرخواه به راهکارها اشاره کرد و اظهار کرد: نهادها و انجمن‌های پیش‌رو می‌توانند کمک‌کننده باشند و مؤلفه‌های استانداردسازی باید در اختیار کارخانجات قرار گیرد.

وی پیگیری کرد: ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی و آنالیز سموم موجود در محصولات کشاورزی ارگانیک مطابق با استانداردهای بین‌المللی و سرزمینهای مقصد راهگشا است.

خیرخواه در پایان‌ تصریح کرد: ضمن اینکه نباید اجازه داد از لوگوی ارگانیک سوءاستفاده شود.

منبع

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=56993
  • ارسال توسط :
  • 43 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای ایران در گردش مالی گل محمدی سهم ناچیزی دارد بسته هستند
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.