• امروز : چهارشنبه, ۱۱ شهریور , ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 2 September - 2026
اخبار امروز : 28
0

کاهش خطاهای آزمایشگاهی در ایران به کمتر از یک درصد

  • کد خبر : 53787
  • ۱۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۹
کاهش خطاهای آزمایشگاهی در ایران به کمتر از یک درصد

به گزارش خبرگزاری بالاسری، فریبا شایگان، در حاشیه برگزاری هفدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌وسومین کنگره ملی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، با بیان اینکه آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی در حال عبور از یک مرحله مهم تاریخی هستند، اظهار کرد: آزمایشگاه دیگر صرفاً محلی برای انجام تست نیست، بلکه به بخشی از فرآیند پیشگیری، تشخیص، […]

به گزارش خبرگزاری بالاسری، فریبا شایگان، در حاشیه برگزاری هفدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌وسومین کنگره ملی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، با بیان اینکه آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی در حال عبور از یک مرحله مهم تاریخی هستند، اظهار کرد: آزمایشگاه دیگر صرفاً محلی برای انجام تست نیست، بلکه به بخشی از فرآیند پیشگیری، تشخیص، درمان و حتی پیش‌بینی بیماری تبدیل شده است.

وی اضافه کرد: در روز جاری حرکت از آزمایشگاه سنتی به سمت آزمایشگاه هوشمند، از داده‌های منفرد به سمت تحلیل داده‌ها و از تشخیص بیماری پس از وقوع به سمت تشخیص زودهنگام و پیش‌بینی خطر بیماری در حال شکل‌گیری است.

شایگان با تأکید بر اهمیت کیفیت خدمات آزمایشگاهی اظهار کرد: کاهش خطاهای آزمایشگاهی به کمتر از یک درصد، نشان‌دهنده اهمیت استانداردهای کنترل کیفیت و تلاش جامعه آزمایشگاهی برای افزایش دقت و اعتمادپذیری نتایج آزمایش‌هاست.

رئیس کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، با اشاره به شرایط دشوار آزمایشگاه‌های سرزمین در یک سال پیشین اظهار کرد: آزمایشگاه‌ها در این مدت با وجود فشارهای اقتصادی، اختلال در زنجیره تأمین، افزایش هزینه‌ها و مطالبات معوق بیمه‌ای، همچنان به خدمت‌رسانی پیگیری کردند و امکان توقف یا کاهش کیفیت خدمات برای آنها وجود نداشت.

وی تصریح کرد: حمایت از آزمایشگاه‌ها صرفاً دفاع از یک گروه حرفه‌ای نیست، بلکه دفاع از کیفیت تشخیص و حق شهروندان برای دسترسی به خدمات سلامت قابل اتکاست و از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان‌های بیمه‌گر و سایر نهادهای مسئول انتظار می‌رود با تعیین تکلیف و پرداخت مطالبات معوق، تأمین پایدار کیت‌ها و مواد مصرفی و تقویت تاب‌آوری آزمایشگاه‌ها، از تضعیف یکی از ارکان اصلی نظام تشخیص پزشکی سرزمین جلوگیری کنند.

شایگان نیز از برگزاری نخستین کنگره دانشجویان و دانش‌آموختگان علوم آزمایشگاهی ایران در کنار کنگره اصلی در روز پنج شنبه ۱۲ شهریور اعلام کرد و اظهار کرد: جوانان این حوزه نباید صرفاً شنونده باشند، بلکه باید در مورد پیش رو حرفه خود صحبت کنند، دغدغه‌هایشان را مطرح کنند و در شکل‌دهی به پیش رو علوم آزمایشگاهی نقش داشته باشند.

وی از برگزاری جشنواره حکیم جرجانی در مراسم افتتاحیه کنگره و تقدیر از پیشگبا این حالن و نخبگان علوم آزمایشگاهی اعلام کرد و اظهار کرد: پیش رو آزمایشگاه را فقط فناوری‌ها نمی‌سازند، بلکه انسان‌هایی می‌سازند که دانش، تجربه، مسئولیت‌پذیری و نگاه رو به پیش رو داشته باشند. هدف ما ساختن آزمایشگاهی دقیق‌تر، هوشمندتر، سریع‌تر، قابل اعتمادتر و اثرگذارتر در سلامت شهروندان است.

منبع

لینک کوتاه : https://balasari.com/?p=53787
  • ارسال توسط :
  • 4 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای کاهش خطاهای آزمایشگاهی در ایران به کمتر از یک درصد بسته هستند
 

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.